lördag 6 februari 2016

Rödspätta med sherryvinägersås



Idag fanns det stora härliga rödspättor i fiskdisken. Efter lite filéarbete blev det en bra grund till en fiskrätt för 2 personer.

Ingredienser till 2 portioner

  • 1 stor rödspätta (ca 1 kg)
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • ½ dl fiskfond (gjord på skrovet av fisken)
  • ½ dl torrt vitt vin

Sås

  • 2 msk smör
  • 1 dl fiskfond
  • 1½ dl grädde
  • 2 tsk sherryvinäger
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Filéa fisken och skär bort skinnet. Koka fond på fiskskrovet.
  2. Sätt ugnen på 125 grader.
  3. Lägg fiskfiléerna i en smord ugnsform. Häll över fiskfond och vin. Salta och peppra. Baka av fisken i ugnen ca 15 minuter.
  4. Koka ihop smör och fiskfond till såsen. Blanda ner grädde och vinäger. Koka till en simmig sås. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera fisken med såsen, pressad potatis och lättkokt broccoli.
  • salt och nymalen svartpeppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar