Idag fanns det stora härliga rödspättor i fiskdisken. Efter lite filéarbete blev det en bra grund till en fiskrätt för 2 personer.
Ingredienser till 2 portioner
- 1 stor rödspätta (ca 1 kg)
- salt
- nymalen svartpeppar
- ½ dl fiskfond (gjord på skrovet av fisken)
- ½ dl torrt vitt vin
Sås
- 2 msk smör
- 1 dl fiskfond
- 1½ dl grädde
- 2 tsk sherryvinäger
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Filéa fisken och skär bort skinnet. Koka fond på fiskskrovet.
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Lägg fiskfiléerna i en smord ugnsform. Häll över fiskfond och vin. Salta och peppra. Baka av fisken i ugnen ca 15 minuter.
- Koka ihop smör och fiskfond till såsen. Blanda ner grädde och vinäger. Koka till en simmig sås. Smaka av med salt och peppar.
- Servera fisken med såsen, pressad potatis och lättkokt broccoli.
- salt och nymalen svartpeppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar