En fiskrätt med lite vårkänsla. Om du inte får tag på röding går det lika bra med laxöring.
Ingredienser till 2 portioner
- 2 rödingfiléer
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja
Vitvinssås
- 1 schalottenlök
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 dl torrt vitt vin
- 1 dl grädde
- 50 g smör
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Börja med såsen. Hacka löken och fräs den i lite smör. Tillsätt vinäger och vin. Koka tills hälften återstår. Sila av löken och koka upp tillsammans med grädden. Vispa i smöret i klickar. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 150 grader. Pensla rödingen med olivolja och krydda med salt och peppar. Lägg filéerna med skinnsidan upp i en smord ugnsform. Baka mitt i ugnen 7-8 minuter. Ta ut ur ugnen och dra av skinnet. Om skinnet inte lossnar, baka ytterligare några minuter i ugnen.
- Servera fisken med lättkokt sparris, mandelpotatis och vitvinssås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar