lördag 5 mars 2016

Röding med vitvinssås och sparris




En fiskrätt med lite vårkänsla. Om du inte får tag på röding går det lika bra med laxöring.

Ingredienser till 2 portioner

  • 2 rödingfiléer
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja

Vitvinssås

  • 1 schalottenlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 50 g smör
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Börja med såsen. Hacka löken och fräs den i lite smör. Tillsätt vinäger och vin. Koka tills hälften återstår. Sila av löken och koka upp tillsammans med grädden. Vispa i smöret i klickar. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Pensla rödingen med olivolja och krydda med salt och peppar. Lägg filéerna med skinnsidan upp i en smord ugnsform. Baka mitt i ugnen 7-8 minuter. Ta ut ur ugnen och dra av skinnet. Om skinnet inte lossnar, baka ytterligare några minuter i ugnen.
  3. Servera fisken med lättkokt sparris, mandelpotatis och vitvinssås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar