Påskdagstraditionen att äta lammstek ersattes i år av lammfilé. Är man bara två till middag är det en god ersättning som ju också går bra att tillaga till fler. Här serverar jag den med potatisgratäng och rödvinssås. Recepten på gratäng och sås finns sedan tidigare här på bloggen.
2 portioner
- 2 lammfiléer (ca 350 g)
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja till stekning
Glaze
- 2 kvistar rosmarin
- 1 msk honung
- 1 msk balsamvinäger
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Salta och peppra filéerna och stek dem i olja tills de fått lite färg.
- Hacka rosmarin och blanda med honung och vinäger. Pensla glazen på köttet.
- Lägg filéerna i en ugnsform och stek klart i ugnen till 58-60 graders innertemperatur.
- Servera med potatisgratäng och rödvinssås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar