måndag 14 mars 2016

Pasta med grönsaker i tomatsås

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 250 g rörpasta
  • 250 g färsk broccoli
  • 1 morot
  • lite kallpressad rapsolja att fräsa i
  • 1 burk stora vita bönor
  • en näve rucola
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½ kruka basilika

Tomatsås

  • 1 burk tomater av god kvalitet
  • ½ gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • salt och nymalen svartpeppar
  • ½ tsk chiliflakes
  • kallpressad rapsolja att fräsa i

Gör så här:

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr panna. Ställ åt sidan.
  2. Hacka lök och vitlök till tomatsåsen. Fräs i lite olja utan att de tar färg. Tillsätt tomater och chiliflakes och koka samman i minst 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer chiliflakes. All tomatsås går inte åt, ta undan 1/3, mixa och frys till pizzasås vid ett senare tillfälle.
  3. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Dela broccolin i små buketter. Skala stammen och skär den i tunna skivor. Skala och strimla moroten.
  5. Fräs grönsakerna i lite olja på hög värme. Blanda ner bönor, rucola och pumpakärnorna strax före servering. Slå också i tomatsås och den kokta pastan. Smaka eventuellt av med ytterligare salt och peppar.
  6. Servera med riven parmesan och skuren basilika.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar