tisdag 15 mars 2016

Ugnsbakad torsk med chèvre

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g torskfilé
  • 100 g chèvre
  • ½ msk färska timjanblad
  • 1 msk riven pepparrot
  • rivet skal av ½ citron
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 1½ msk ströbröd
  • 2 kvistar dill

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra en ugnsform och lägg i torskfiléerna vikta tvärs över på mitten. Salta och mal över vitpeppar.
  3. Skär bort kanterna på chèvren och mosa den med crème fraiche. Blanda med timjan, pepparrot, citronskal, grädde och vinäger. Smaka av med salt och vitpeppar. Bred blandningen över fisken och strö över ströbröd.
  4. Baka mitt i ugnen ca 20 minuter. Strö lite finskuren dill över fisken inför serveringen
  5. Servera med nykokt potatis, citronklyftor och en grönsallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar