Vegetarisk måndagsrätt. Använd potatismos som blivit över och tillsätt ägg och mjöl eller följ hela beskrivningen. Gör eventuellt dubbel sats av svampfyllningen och servera den till potatisbullarna.
Ingredienser till 2 portioner
- ½ kg potatis
- 1 ägg
- 1 dl mjölk
- smör eller olivolja
- 1 dl vetemjöl
- salt och nymalen vitpeppar
- olivolja att steka i
Svampfyllning
- 150 g skogschampinjoner
- ½ gul lök
- några kvistar dill
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja att fräsa i
Gör så här:
- Skala och dela potatisen. Koka i lättsaltat vatten. Mosa potatisen, blanda i mölk, ett ägg och lite smör eller olivolja till en mjuk konsistens. Tillsätt vetemjöl så att bullarna håller ihop. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka lök och champinjoner och fräs i olivolja. Stek tills blandningen är brynt och vätskan kokat bort. Smaka av med salt och peppar och blanda till sist ner finskuren dill.
- Dela potatismoset i 6-8 klickar på en skärbräda. Forma till jämna potatisbullar och gör en rejäl grop i varje bulle, fyll gropen med svampfräs och täck ordentligt med mos. Platta till varje bulle något och stek dem gyllene i smör och olja. Mjöla händerna så är det lättare att arbeta med bullarna.
- Servera med en grönsallad och eventuellt ytterligare svampfräs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar