måndag 7 mars 2016

Svampfyllda potatisbullar



Vegetarisk måndagsrätt. Använd potatismos som blivit över och tillsätt ägg och mjöl eller följ hela beskrivningen. Gör eventuellt dubbel sats av svampfyllningen och servera den till potatisbullarna.

Ingredienser till 2 portioner

  • ½ kg potatis
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • smör eller olivolja
  • 1 dl vetemjöl
  • salt och nymalen vitpeppar
  • olivolja att steka i

Svampfyllning

  • 150 g skogschampinjoner
  • ½ gul lök
  • några kvistar dill
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja att fräsa i

Gör så här:

  1. Skala och dela potatisen. Koka i lättsaltat vatten. Mosa potatisen, blanda i mölk, ett ägg och lite smör eller olivolja till en mjuk konsistens. Tillsätt vetemjöl så att bullarna håller ihop. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hacka lök och champinjoner och fräs i olivolja. Stek tills blandningen är brynt och vätskan kokat bort. Smaka av med salt och peppar och blanda till sist ner finskuren dill.
  3. Dela potatismoset i 6-8 klickar på en skärbräda. Forma till jämna potatisbullar och gör en rejäl grop i varje bulle, fyll gropen med svampfräs och täck ordentligt med mos. Platta till varje bulle något och stek dem gyllene i smör och olja. Mjöla händerna så är det lättare att arbeta med bullarna.
  4. Servera med en grönsallad och eventuellt ytterligare svampfräs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar