Varmrökt lax, gräddkokt grönkål och pasta |
Grönkål förtjänar att ätas även om julen är slut! Gott, nyttigt och fräscht.
Ingredienser till 2 portioner
- 250 g rörpasta (t ex rigate)
- 100 g färsk grönkål
- ½ hackad rödlök
- 200 g varmrökt lax
- 2 dl grädde av valfri fetthalt
- salt och nymalen svartpeppar
- parmesan att riva över
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag. Spara lite av pastavattnet att eventuellt späda såsen med.
- Fräs den hackade rödlöken och den strimlade grönkålen i lite smör tills grönkålen faller samman. Tillsätt grädde och låt koka samman några minuter.
- Tillsätt laxen delad i bitar. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda såsen med pastan. Späd eventuellt med några matskedar pastavatten.
- Riv över lite parmesan inför serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar