tisdag 5 januari 2016

Varmrökt lax med grönkålspasta

Varmrökt lax, gräddkokt grönkål och pasta



Grönkål förtjänar att ätas även om julen är slut! Gott, nyttigt och fräscht.

Ingredienser till 2 portioner

  • 250 g rörpasta (t ex rigate)
  • 100 g färsk grönkål
  • ½ hackad rödlök
  • 200 g varmrökt lax
  • 2 dl grädde av valfri fetthalt
  • salt och nymalen svartpeppar
  • parmesan att riva över

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag. Spara lite av pastavattnet att eventuellt späda såsen med.
  2. Fräs den hackade rödlöken och den strimlade grönkålen i lite smör tills grönkålen faller samman. Tillsätt grädde och låt koka samman några minuter.
  3. Tillsätt laxen delad i bitar. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda såsen med pastan. Späd eventuellt med några matskedar pastavatten.
  5. Riv över lite parmesan inför serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar