Än är julen inte slut och idag njuter vi av lutfisk till middag. Ris à la malta är klassisk dessert till detta. Här serverar jag den i portionsglas som toppas med ett hallongelé.
Ingredienser till 2 portioner
- 200 g risgrynsgröt
- 1 dl vispgrädde
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 g frysta hallon
- 2 tsk socker
- några droppar vatten
- 1 blad gelatin
Gör så här:
- Vispa grädden hårt och blanda den med kall risgrynsgröt. Smaksätt med vaniljsocker. Häll upp i glas.
- Lägg gelatinet i blöt i lite vatten.
- Koka upp hallon med socker och ytterst lite vatten.
- Krama ur gelatinet och rör ner i de varma hallonen.
- Låt blandningen svalna och lägg den ovanpå ris à la maltan.
- Ställ in i kylen fram till serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar