söndag 3 januari 2016

Ris à la malta med hallon




Än är julen inte slut och idag njuter vi av lutfisk till middag. Ris à la malta är klassisk dessert till detta. Här serverar jag den i portionsglas som toppas med ett hallongelé.

Ingredienser till 2 portioner

  • 200 g risgrynsgröt
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g frysta hallon
  • 2 tsk socker
  • några droppar vatten
  • 1 blad gelatin

Gör så här:

  1. Vispa grädden hårt och blanda den med kall risgrynsgröt. Smaksätt med vaniljsocker. Häll upp i glas.
  2. Lägg gelatinet i blöt i lite vatten.
  3. Koka upp hallon med socker och ytterst lite vatten.
  4. Krama ur gelatinet och rör ner i de varma hallonen.
  5. Låt blandningen svalna och lägg den ovanpå ris à la maltan.
  6. Ställ in i kylen fram till serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar