måndag 4 januari 2016

Rödbetsbiffar



Årets första vegomåndag! Då blir det goda rödbetsbiffar med smak av ingefära och citron. Använd gärna handskar när du formar biffarna - rödbetor färgar starkt.

Ingredienser till 3 portioner

  • 2 rödbetor
  • 1 burk kikärter
  • 2 vitlöksklyftor
  • ett  par centimeter färsk ingefära
  • ½ citron, skal och saft
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • salt och nymalen svartpeppar
  • sesamfrön
  • rapsolja till stekning


Gör så här:

  1. Skala och riv rödbetor, ingefära och vitlök.
  2. Skölj kikärterna och mixa dem med citronsaft. Tillsätt rivet citronskal.
  3. Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  4. Forma biffar och vänd dem i sesamfrön.
  5. Stek biffarna i olja.
  6. Servera med turkisk yoghurt smaksatt med vitlök, salt och svartpeppar och en blandad sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar