Torskrygg med brynt smör, broccolimos och mandelpotatis
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g torskrygg
- ½ dl salt
- 5 dl vatten
- svartpeppar från kvarnen
Broccolimos
- 500 g färsk broccoli
- salt
- 50-75 g färskost
- svartpeppar
- riven muskot
Gör så här:
- Blanda salt och vatten. Dela torsken i 2 portionsbitar och låt fisken rimma i lagen 15-20 minuter. Sätt ugnen på 150 grader. Torka av fisken och lägg den i en ugnsform och mal över lite svartpeppar. Baka i ugnen ca 15 minuter till 48-50 graders innertemperatur (använd termometer).
- Dela broccolin i små buketter och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av allt vatten och mixa ett slätt mos med stavmixer. Rör ner färskosten och smaksätt med salt, peppar och lite riven muskot.
- Servera fisk och broccolimos med mandelpotatis. Ringla lite brynt smör över inför serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar