lördag 30 januari 2016

Torskrygg med brynt smör, broccolimos och mandelpotatis

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g torskrygg
  • ½ dl salt
  • 5 dl vatten
  • svartpeppar från kvarnen

Broccolimos

  • 500 g färsk broccoli
  • salt
  • 50-75 g färskost
  • svartpeppar
  • riven muskot

Gör så här:

  1. Blanda salt och vatten. Dela torsken i 2 portionsbitar och låt fisken rimma i lagen 15-20 minuter. Sätt ugnen på 150 grader. Torka av fisken och lägg den i en ugnsform och mal över lite svartpeppar. Baka i ugnen ca 15 minuter till 48-50 graders innertemperatur (använd termometer).
  2. Dela broccolin i små buketter och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av allt vatten och mixa ett slätt mos med stavmixer. Rör ner färskosten och smaksätt med salt, peppar och lite riven muskot.
  3. Servera fisk och broccolimos med mandelpotatis. Ringla lite brynt smör över inför serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar