måndag 18 januari 2016

Spaghetti med spenatpesto


Pesto med spenat som bas


Häromdagen när jag ugnsbakade torsk med spenatpesto gjorde jag lite extra pesto. Den kommer till användning idag tillsammans med spaghetti, några extra valnötter och riven parmesan. Har du ingen pesto kvar, kommer receptet här igen:

Ingredienser till 2 portioner:

  • 250 g spaghetti eller annan valfri pasta
  • några hackade valnötter och lite parmesan att toppa med

Spenatpesto

  • 50 g frusen bladspenat
  • 1 msk bladpersilja
  • 1/4 dl valnötter
  • ½ dl riven parmesan
  • rivet skal av 1/4 citron
  • salt och nymalen svartpeppar
  • drygt ½ dl olivolja

Gör så här:

  1. Tina bladspenaten och krama ur vattnet. Mixa ingredienserna till peston utom olivoljan. Tillsätt därefter olivoljan tills den är så tjock du vill ha den. (Lite tunnare än till torsken, dvs lite mer olja.)
  2. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på paketet. Häll av med spara en skvätt av kokvattnet.
  3. Blanda den varma pastan med peston och späd eventuellt med lite kokvatten.
  4. Lägg upp på två varma tallrikar och toppa med några grovt hackade valnötter och riven parmesanost.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar