Biffar av laxfärs är en fiskvariant som tilltalar både barn och vuxna |
Ingredienser till 2 portioner
- 300 g laxfilé utan skinn
- 1 litet ägg
- 1 msk potatismjöl
- rivet skal av ½ cítron
- 1-2 krm chiliflakes
- salt och nymalen svartpeppar
- smör till stekning
Avokadosås
- 1 väl mogen avokado
- 1 dl turkisk yoghurt
- saften av ½ citron
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Börja med såsen. Mosa samman ingredienserna med en gaffel. Smaksätt med salt och peppar. Låt såsen vila i kylen fram till serveringen.
- Dela laxen i mindre bitar och kör den i matberedaren tillsammans med övriga ingredienser till en grov färs. Forma 4 små biffar och stek dem på medelvärme i smör.
- Servera biffarna med såsen, nykokt potatis och en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar