tisdag 19 januari 2016

Laxfärsbiffar

Biffar av laxfärs är en fiskvariant som tilltalar både barn och vuxna

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 300 g laxfilé utan skinn
  • 1 litet ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • rivet skal av ½ cítron
  • 1-2 krm chiliflakes
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör till stekning



Avokadosås
  • 1 väl mogen avokado
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • saften av ½ citron
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Börja med såsen. Mosa samman ingredienserna med en gaffel. Smaksätt med salt och peppar. Låt såsen vila i kylen fram till serveringen.
  2. Dela laxen i mindre bitar och kör den i matberedaren tillsammans med övriga ingredienser till en grov färs. Forma 4 små biffar och stek dem på medelvärme i smör.
  3. Servera biffarna med såsen, nykokt potatis och en blandad sallad.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar