onsdag 6 januari 2016

Cheesecake med kallrökt lax


På buffén eller som en god förrätt



Ingredienser till en form ca 24 cm

  • 300 g kavring
  • 75 g smör

Fyllning

  • 400 g färskost
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 msk finskuren dill

Garnering:

  • 150 g röd stenbitsrom
  • dill

Gör så här:

  1. Smält smöret. Finfördela brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och kör samman. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant.
  2. Strimla laxen. Finhacka lök och dill.
  3. Blanda samman ost och crème fraiche. Tillsätt lax, lök och dill. Blanda väl och smaksätt eventuellt med salt och peppar.
  4. Bred blandningen över bottnen och jämna till ytan. Lossa kanten och bred rom över laxröran. Garnera med dill. Ställ kallt fram till serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar