På buffén eller som en god förrätt |
Ingredienser till en form ca 24 cm
- 300 g kavring
- 75 g smör
Fyllning
- 400 g färskost
- 2 dl crème fraiche
- 200 g kallrökt lax
- 1 finhackad schalottenlök
- 2 msk finskuren dill
Garnering:
- 150 g röd stenbitsrom
- dill
Gör så här:
- Smält smöret. Finfördela brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och kör samman. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant.
- Strimla laxen. Finhacka lök och dill.
- Blanda samman ost och crème fraiche. Tillsätt lax, lök och dill. Blanda väl och smaksätt eventuellt med salt och peppar.
- Bred blandningen över bottnen och jämna till ytan. Lossa kanten och bred rom över laxröran. Garnera med dill. Ställ kallt fram till serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar