En vinterdessert där varmt och kallt möts |
Ingredienser till 4 portioner
Kanelparfait
- 2 äggulor
- 50 g socker
- 1½ dl vatten
- 1 bit kanel
- 2 dl vispgrädde
Varm hjortronsylt
- 2 dl hjortronsylt
- 5 hela kryddnejlikor
- 3 stjärnanis
- 1 bit kanel
Till servering
- Smulade maränger
- Smulade kex (t ex shortbread)
Gör så här:
- Vispa äggulorna till ett ljust skum. Koka upp socker, vatten och kanel. Ta upp kanelstången.
- Häll sockerlagen långsamt i äggskummet under vispning. Vispa tills massan kallnat.
- Häll upp i silikonformar eller i annan form klädd med plastfolie. Frys in minst 5-6 timmar.
- Värm hjortronsylten tillsammans med kryddorna. Låt dra en stund och ta sedan upp kryddorna.
- Lägg hjortronen på portionstallrikar. Smula över maräng och kex. Toppa med kanelparfait.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar