torsdag 7 januari 2016

Kanelparfait med varm hjortronsylt

En vinterdessert där varmt och kallt möts

 

 

Ingredienser till 4 portioner

Kanelparfait

  • 2 äggulor
  • 50 g socker
  • 1½ dl vatten
  • 1 bit kanel
  • 2 dl vispgrädde

Varm hjortronsylt

  • 2 dl hjortronsylt
  • 5 hela kryddnejlikor
  • 3 stjärnanis
  • 1 bit kanel

Till servering

  • Smulade maränger
  • Smulade kex (t ex shortbread)

Gör så här:

  1. Vispa äggulorna till ett ljust skum. Koka upp socker, vatten och kanel. Ta upp kanelstången.
  2. Häll sockerlagen långsamt i äggskummet under vispning. Vispa tills massan kallnat.
  3. Häll upp i silikonformar eller i annan form klädd med plastfolie. Frys in minst 5-6 timmar.
  4. Värm hjortronsylten tillsammans med kryddorna. Låt dra en stund och ta sedan upp kryddorna.
  5. Lägg hjortronen på portionstallrikar. Smula över maräng och kex. Toppa med kanelparfait.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar