måndag 25 januari 2016

Biffar med belugalinser




Vegetariska biffar med mycket smak!

Ingredienser till 3 portioner

  • 1 dl belugalinser
  • 2 dl vatten
  • ½ msk koncentrerad grönsaksbuljong
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 soltorkade tomater i olja
  • 1 kokt potatis
  • 1 äggula
  • ½ tsk dijonsenap
  • salt och nymalen svartpeppar
  • rapsolja att steka i


Gör så här:

  1. Koka linserna i vatten och buljong ca 25 minuter.
  2. Häll av vattnet och låt linserna svalna.
  3. Riv moroten grovt och hacka lök, vitlök och tomater. Fräs i stekpanna i lite av oljan från burken med tomater och låt svalna.
  4. Kör ihop kokt potatis, linser och grönsaksfräs i matberedaren. Rör ner en äggula och smaksätt med senap, salt och peppar.
  5. Forma biffar och stek dem ett par minuter på varje sida i lite olja.
  6. Servera med en god blandad sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar