lördag 16 januari 2016

Torskrygg med spenatpesto och rostad blomkål

Skivig lättrimmad torsk med spenatpesto

 

Ingredienser till 4 portioner

  • 600 g torskrygg utan skinn
  • 1 dl salt
  • 1 l vatten

Blomkål

  • 1 litet blomkålshuvud
  • rivet skal av ½ citron
  • salt och nymalen svartpeppar
  • rapsolja att ringla över

Spenatpesto

  • 100 g frusen bladspenat
  • 2 msk bladpersilja
  • ½ dl valnötter
  • 1 dl riven parmesan
  • rivet skal av ½ citron
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl olivolja

Topping

  • 1 dl panko

Gör så här:

  1. Tina bladspenaten och krama ur vattnet. Mixa ingredienserna till peston utom olivoljan. Tillsätt olivoljan tills den är så tjock du vill ha den. 
  2. Dela torsken i portionsbitar och lägg den i saltlag ca 15 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkålen tvärs över i tunna skivor och lägg dem i en ugnsform. Salta, peppra och tillsätt det rivna citronskalet. Ringla över olja och baka mitt i ugnen ca 15 minuter. Sänk temperaturen till 150 grader.
  4. Torka av torskbitarna och lägg dem i en ugnsform. Bred på pesto, toppa med panko och sätt in i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 48 grader.
  5. Servera fisken med blomkål och potatismos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar