Skivig lättrimmad torsk med spenatpesto |
Ingredienser till 4 portioner
- 600 g torskrygg utan skinn
- 1 dl salt
- 1 l vatten
Blomkål
- 1 litet blomkålshuvud
- rivet skal av ½ citron
- salt och nymalen svartpeppar
- rapsolja att ringla över
Spenatpesto
- 100 g frusen bladspenat
- 2 msk bladpersilja
- ½ dl valnötter
- 1 dl riven parmesan
- rivet skal av ½ citron
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 dl olivolja
Topping
- 1 dl panko
Gör så här:
- Tina bladspenaten och krama ur vattnet. Mixa ingredienserna till peston utom olivoljan. Tillsätt olivoljan tills den är så tjock du vill ha den.
- Dela torsken i portionsbitar och lägg den i saltlag ca 15 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkålen tvärs över i tunna skivor och lägg dem i en ugnsform. Salta, peppra och tillsätt det rivna citronskalet. Ringla över olja och baka mitt i ugnen ca 15 minuter. Sänk temperaturen till 150 grader.
- Torka av torskbitarna och lägg dem i en ugnsform. Bred på pesto, toppa med panko och sätt in i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 48 grader.
- Servera fisken med blomkål och potatismos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar