lördag 13 juli 2019

Ugnsgratinerad sej med blomkål och tomater




Nu blir det sej igen och idag för 35 kronor (!) kilot. Det går bara inte att avstå! Servera tillsammans med nykokt färskpotatis

Ingredienser till 2 portioner

  • 350 g sejfilé
  • ½ dl salt blandat med ½ l vatten
  • ½ purjolök
  • ½ blomkålshuvud
  • 10 halverade småtomater (gärna olika färger)
  • 2 msk hackad dill
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Rimma fisken i saltlagen i ca 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Strimla purjolöken, dela blomkålen i små buketter och halvera småtomaterna.
  4. Lägg blomkål och purjolök i botten på en ugnsform.
  5. Ta fisken ur lagen och torka av dem. Dela fisken i mindre bitar och lägg dem tillsammans med tomathalvorna ovanpå blomkål och purjolök. Mal över svartpeppar.
  6. Rör ner dill och senap i crème fraiche och bred ut blandningen över fisken.
  7. Gratinera i ugnen ca 20 minuter. (Innertemperaturen ska vara 52 grader.)
  8. Koka under tiden färskpotatis och servera. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar