Nu blir det sej igen och idag för 35 kronor (!) kilot. Det går bara inte att avstå! Servera tillsammans med nykokt färskpotatis
Ingredienser till 2 portioner
- 350 g sejfilé
- ½ dl salt blandat med ½ l vatten
- ½ purjolök
- ½ blomkålshuvud
- 10 halverade småtomater (gärna olika färger)
- 2 msk hackad dill
- 2 dl crème fraiche
- 2 tsk dijonsenap
- nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Rimma fisken i saltlagen i ca 20 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Strimla purjolöken, dela blomkålen i små buketter och halvera småtomaterna.
- Lägg blomkål och purjolök i botten på en ugnsform.
- Ta fisken ur lagen och torka av dem. Dela fisken i mindre bitar och lägg dem tillsammans med tomathalvorna ovanpå blomkål och purjolök. Mal över svartpeppar.
- Rör ner dill och senap i crème fraiche och bred ut blandningen över fisken.
- Gratinera i ugnen ca 20 minuter. (Innertemperaturen ska vara 52 grader.)
- Koka under tiden färskpotatis och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar