Så här under sommaren är sallad en vanligt förekommande måltid. Ibland vill man ha en matigare variant som ger lite mer mättnadskänsla. Då är det bra med rostade rotfrukter och en ost på toppen. Grillad halloumi har ju varit på tapeten ett tag, men fetaost kan vara ett väl så gott alternativ!
Ingredienser till 2 portioner
- 300 g rödbetor
- 300 g knippmorötter
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja
- 60 g småbladssallad
Rödbetor och morötter åtskilda på ugnsplåten |
- 300 g fetaost
- 1 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl ströbröd
- olivolja att steka i
Yoghurtsås
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 tsk torkad mynta
- 2 tsk olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Blanda samman yoghurtsåsen och ställ den i kylen fram till serveringen.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och klyfta rödbetorna (använd handskar om du inte vill ha röda händer). Morötterna behöver inte delas eller skrapas om de är små. Lägg rödbetsklyftor och morötter på en plåt med bakplåtspapper. Lägg var sort för sig så att inte rödbetorna färgar av sig. Salta, peppra och ringla över olivolja. Baka grönsakerna mitt i ugnen cirka 35 minuter.
- Skär osten i 4 bitar. Vänd bitarna först i mjöl, därefter i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
- Stek osten i en stekpanna med olivolja tills den fått fin färg.
- Blanda de rostade rotsaker med småblad och toppa med den stekta osten. Ringla över olivolja och mal över lite svartpeppar. Servera med yoghurtsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar