Fin kolja i fiskdisken idag blev en god middag. Servera med nykokt färskpotatis och en fänkålssallad.
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g koljafilé
- ½ purjolök
- 150 g fryst bladspenat, tinad
- olja att fräsa i
- salt och nymalen peppar
- skalade färska räkor att toppa med (kan uteslutas)
Gratängsås
- 1 schalottenlök, finhackad
- smör att fräsa i
- ½ fiskbuljongtärning
- 1½ dl grädde
- 1½ dl torrt vitt vin (kan ersättas med vatten och saften av ½ citron)
- salt och nymalen peppar
- 1-2 tsk majsstärkelse
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär fisken i bitar och lägg dem i en ugnsform. Salta och peppra.
- Strimla purjolöken och fräs den tillsammans med spenaten i olja. Lägg fräset på fisken.
- Fräs schalottenlöken i en klick smör utan att den tar färg. Rör ner grädde, mjölk, vin och smula ner buljongtärningen. Koka såsen i några minuter på låg värme. Smaka av med salt och peppar. Red av såsen med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Koka ytterligare någon minut.
- Häll såsen över fisken och baka av den mitt i ugnen 10-15 minuter.
- Toppa eventuellt gratängen med nyskalade räkor inför serveringen.
- Servera med nykokt färskpotatis och en fänkålssallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar