Sej är en smakrik fisk till ett mycket bra pris. Idag köpte jag färsk och fin filé för 39,90 kr(!) kilot. Ibland förstår man inte hur det är möjligt, men strömming finns fortfarande inte. Varför??
Sejen panerade jag och stekte i smör. Till detta stuvad färskpotatis och kokta morötter - en klassiker med sommarkänsla.
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g sejfilé
- 1 ägg
- mjöl och ströbröd till panering
- salt och nymalen vitpeppar
- smör och rapsolja att steka i
Stuvad potatis
- 400 g kokta potatisar
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl standardmjölk
- 2 msk smör
- salt och nymalen vitpeppar
- 2 msk hackad bladpersilja
Gör så här:
- Skala potatisen om du kokat den med skalen på. Skär den i grova bitar.
- Smält smöret och vispa ut mjölet i smöret. Späd med mjölken och koka upp under vispning. Låt koka några minuter.
- Lägg i potatisen och rör försiktigt och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar. Blanda i den hackade persiljan strax före servering.
- Dela fisken i portionsbitar och ta bort eventuella ben. Salta och peppra. Vänd fisken i mjöl, vänd i uppvispat ägg och därefter i ströbröd.
- Stek i smör och rapsolja på medelvärme tills fisken är gyllenbrun och genomstekt
- Servera fisken med stuvad potatis och en citronklyfta. Lättkokta morötter smakar gott till.
Du måste ha Sveriges billigaste fiskhandlare! När du kan handla så billigt. Något dyrare än falukorv. För en restaurang ett stenkast från fångstplatsen i Norge betalar man 128kr/kg pinfärsk koljafilé. Ni i Göteborg bara 80kr per kilo koljafilé. Helt fantastiskt. Har aldrig begripit mig på prissättningar. Och dagens sejfilé såååå billig för er.
SvaraRaderaTisdagar och fredagar finns alltid särskilda erbjudande - då är det också kö, särskilt fredagar då göteborgarna ska ha sina räkor. Bästa priset i sta'n!
Radera