En snabb och lättlagad gryta får man genom att använda tunnskuren lövbiff. Servera med ugnsrostad potatis, potatismos eller ris.
Ingredienser till 2 portioner
- 250 g lövbiff
- 1 burk kantareller, eller några färska om du har haft tur i svampskogen
- 1 purjolök
- 1 msk kinesisk soja
- 1 tsk dijonsenap
- 1½ dl grädde
- salt och nymalen svartpeppar
- smör och rapsolja till stekning
Gör så här:
- Strimla lövbiffen och stek den i smör och rapsolja på hög värme tills köttet fått en fin stekyta. Tillsätt kantareller och purjolöken skuren i sneda bitar. Sänk värmen och stek ytterligare ett par minuter.
- Tillsätt soja, senap och grädde. Koka samman en stund och smaka av med salt och peppar.
- Servera med ugnsrostad potatis, potatismos eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar