onsdag 31 juli 2019

Strimlad lövbiff med purjolök och svamp



En snabb och lättlagad gryta får man genom att använda tunnskuren lövbiff. Servera med ugnsrostad potatis, potatismos eller ris.

Ingredienser till 2 portioner

  • 250 g lövbiff
  • 1 burk kantareller, eller några färska om du har haft tur i svampskogen
  • 1 purjolök
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1½ dl grädde
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör och rapsolja till stekning

Gör så här:

  1. Strimla lövbiffen och stek den i smör och rapsolja på hög värme tills köttet fått en fin stekyta. Tillsätt kantareller och purjolöken skuren i sneda bitar. Sänk värmen och stek ytterligare ett par minuter.
  2. Tillsätt soja, senap och grädde. Koka samman en stund och smaka av med salt och peppar.
  3. Servera med ugnsrostad potatis, potatismos eller ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar