Små biffar av kycklingfärs i tomatsås med kortpasta blir en god middag med italienska smaker.
Ingredienser till 2 portioner
- 300 g kycklingfärs (eller hönsfärs om du har turen att hitta det)
- 1 äggula
- 2 msk ströbröd
- 2 msk vatten
- några kvistar färsk oregano, hackade
- salt och nymalen svartpeppar
Tomatsås
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- ½ finhackad gul lök
- 2 msk tomatpuré
- 1 burk passerade tomater och en hackad färsk tomat (eller 1 burk krossade tomater av god kvalitet)
- en skvätt rött vin om du har en slatt över - uteslut annars
- 1 tsk socker
- salt och nymalen svartpeppar
- chiliflakes
- några kvistar färsk oregano, hackade
- olivolja att fräsa i
Topping
- strimlad färsk basilika
- nyriven parmesan
Gör så här:
- Börja med tomatsåsen. Fräs hackad lök och vitlök i lite olivolja. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Häll i passerade tomater, vinet och den hackade färska tomaten. Tillsätt socker och en nypa chiliflakes. Smaka av med salt och peppar och koka ihop såsen under lock på svag värme i minst 30 minuter, gärna längre om du har tid.
- Blanda kycklingfärsen med äggula, ströbröd, vitlök, finskuren basilika och en skvätt vatten. Smaka av med salt och peppar.
- Forma små biffar (med vattensköljda händer) och stek dem i olivolja ett par minuter på varje sida.
- Lägg biffarna i tomatsåsen och låt dem koka klart cirka 10 minuter.
- Koka kortpasta (t.ex. penne) enligt anvisningen på förpackningen. Spara lite av pastavattnet. Låt pastan rinna av och blanda ner den i såsen med biffarna. Smaka eventuellt av med ytterligare salt och peppar. Späd med lite pastavatten om du tycker såsen är för tjock.
- Toppa grytan med färsk basilika och servera med nyriven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar