Kall färskpotatis är en tillgång i sommarkylskåpet. Ofta lägger jag den på en knäckemacka tillsammans med matjessill och några klickar gräddfil. Idag blir det en lunchfrittata tillsammans med en blandad sallad och en bit focaccia.
Ingredienser till 2 portioner
- 300 g kokt kall färskpotatis
- 1 liten röd lök
- 100 g fryst tinad bladspenat (eller färsk om du har)
- smör och rapsolja att steka i
- salt och nymalen svartpeppar
Äggstanning
- 4 ägg
- ½ dl mjölk
- lite riven parmesan
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela potatisen i halvor. Skala och skär löken i tunna skivor.
- Stek lök och potatis i smör och olja ett par minuter. (Använd en stekpanna som tål att stå i ugnen!) Tillsätt spenaten och stek alltsammans i ytterligare ett par minuter. Salta och peppra.
- Vispa ihop ägg, mjölk och parmesan. Salta och peppra. Häll äggstanningen över potatisblandningen.
- Baka av mitt i ugnen cirka 20 minuter tills äggstanningen stelnat och är gyllenbrun.
- Servera med en blandad sallad och en bit focaccia eller något annat gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar