måndag 8 juli 2019

Frittata med färskpotatis




Kall färskpotatis är en tillgång i sommarkylskåpet. Ofta lägger jag den på en knäckemacka tillsammans med matjessill och några klickar gräddfil. Idag blir det en lunchfrittata tillsammans med en blandad sallad och en bit focaccia.

Ingredienser till 2 portioner

  • 300 g kokt kall färskpotatis
  • 1 liten röd lök
  • 100 g fryst tinad bladspenat (eller färsk om du har)
  • smör och rapsolja att steka i
  • salt och nymalen svartpeppar

Äggstanning

  • 4 ägg
  • ½ dl mjölk
  • lite riven parmesan

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela potatisen i halvor. Skala och skär löken i tunna skivor.
  3. Stek lök och potatis i smör och olja ett par minuter. (Använd en stekpanna som tål att stå i ugnen!) Tillsätt spenaten och stek alltsammans i ytterligare ett par minuter. Salta och peppra.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk och parmesan. Salta och peppra. Häll äggstanningen över potatisblandningen.
  5. Baka av mitt i ugnen cirka 20 minuter tills äggstanningen stelnat och är gyllenbrun.
  6. Servera med en blandad sallad och en bit focaccia eller något annat gott bröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar