söndag 7 juli 2019

Kycklinglårfilë med skinn



Kycklinglårfilé med skinn blir en smakrik rätt om du steker skinnsidan knaprig innan du låter ugnen göra resten. Servera med ugnsrostad färskpotatis och basilikakräm.




Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g kycklinglårfilé med skinn
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • rivet skal av ½ citron
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör och olivolja att steka i


Ugnsrostad färskpotatis

  • ½ kg färskpotatis
  • salt
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 25 g smält smör


Basilikakräm

  • 1½ dl crème fraiche
  • ½ msk skånsk grov senap
  • ½ tsk flytande honung
  • ½ kruka basilika
  • salt och nymalen svartpeppar






Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Smält smör och blanda med hackad rosmarin till potatisen. Skölj och skrapa potatisen och dela den i halvor. Lägg potatisen i en ugnsform, salta och häll över smöret. Baka av mitt i ugnen.
  3. Fyll kycklingfiléerna med hackad rosmarin och citronskal. Salta och peppra. Stek i stekpanna med smör och olja. Lägg i ugnsform och ställ in i ugnen när potatisen stått i ugnen 20 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Baka av ytterligare ca 15 minuter tills kycklingen är klar (innertemperatur 72 grader).
  4. Mixa ingredienserna till basilikakrämen. Smaka av med salt och peppar, ställ i kylen fram till serveringen.
  5. Servera kyckling, potatis och basilikakräm tillsammans med en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar