Kycklinglårfilé med skinn blir en smakrik rätt om du steker skinnsidan knaprig innan du låter ugnen göra resten. Servera med ugnsrostad färskpotatis och basilikakräm.
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g kycklinglårfilé med skinn
- 1 msk finhackad färsk rosmarin
- rivet skal av ½ citron
- salt och nymalen svartpeppar
- smör och olivolja att steka i
Ugnsrostad färskpotatis
- ½ kg färskpotatis
- salt
- 1 msk finhackad färsk rosmarin
- 25 g smält smör
Basilikakräm
- 1½ dl crème fraiche
- ½ msk skånsk grov senap
- ½ tsk flytande honung
- ½ kruka basilika
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Smält smör och blanda med hackad rosmarin till potatisen. Skölj och skrapa potatisen och dela den i halvor. Lägg potatisen i en ugnsform, salta och häll över smöret. Baka av mitt i ugnen.
- Fyll kycklingfiléerna med hackad rosmarin och citronskal. Salta och peppra. Stek i stekpanna med smör och olja. Lägg i ugnsform och ställ in i ugnen när potatisen stått i ugnen 20 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Baka av ytterligare ca 15 minuter tills kycklingen är klar (innertemperatur 72 grader).
- Mixa ingredienserna till basilikakrämen. Smaka av med salt och peppar, ställ i kylen fram till serveringen.
- Servera kyckling, potatis och basilikakräm tillsammans med en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar