torsdag 11 juli 2019

Pasta med ärtpesto, lufttorkad skinka och mozzarella



Jag har redan tidigare spaghetti med ärtpesto här på bloggen. Idag serverar jag rätten tillsammans med lufttorkad skinka och buffelmozzarella. Det blir en god sommarmiddag med många smaker!

Ingredienser till 2 portioner

  • 2 portioner spaghetti eller tagliatelle
  • 2 dl gröna ärter
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • ½ dl riven parmesan
  • ½ dl skållad skalad mandel
  • 1 dl kallpressad rapsolja eller olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • salt och nymalen svartpeppar
  • en liten skvätt vatten från pastakoket

Topping

  • 100 g lufttorkad skinka (t.ex Parma  eller Serrano)
  • 100 g buffelmozzarella
  • några blad basilika

Gör så här:

  1. Börja med ärtpeston. Koka ärterna i saltat vatten ett par minuter. Låt ärterna rinna av och lägg dem i en blender eller matberedare. Kör någon minut. Tillsätt mandeln och vitlöken. Kör ytterligare någon minut. Tillsätt osten och därefter oljan i en stråle medan maskinen går. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda den med peston. Blanda i lite av kokvattnet för att tunna ut rätten lite,
  3. Lägg upp i två djupa tallrikar och toppa med bitar av skinka och mozzarella som du rivit i bitar. Till sist lägger du på några blad basilika.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar