Jag har redan tidigare spaghetti med ärtpesto här på bloggen. Idag serverar jag rätten tillsammans med lufttorkad skinka och buffelmozzarella. Det blir en god sommarmiddag med många smaker!
Ingredienser till 2 portioner
- 2 portioner spaghetti eller tagliatelle
- 2 dl gröna ärter
- 1 krossad vitlöksklyfta
- ½ dl riven parmesan
- ½ dl skållad skalad mandel
- 1 dl kallpressad rapsolja eller olivolja
- 2 msk pressad citron
- salt och nymalen svartpeppar
- en liten skvätt vatten från pastakoket
Topping
- 100 g lufttorkad skinka (t.ex Parma eller Serrano)
- 100 g buffelmozzarella
- några blad basilika
Gör så här:
- Börja med ärtpeston. Koka ärterna i saltat vatten ett par minuter. Låt ärterna rinna av och lägg dem i en blender eller matberedare. Kör någon minut. Tillsätt mandeln och vitlöken. Kör ytterligare någon minut. Tillsätt osten och därefter oljan i en stråle medan maskinen går. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda den med peston. Blanda i lite av kokvattnet för att tunna ut rätten lite,
- Lägg upp i två djupa tallrikar och toppa med bitar av skinka och mozzarella som du rivit i bitar. Till sist lägger du på några blad basilika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar