måndag 30 januari 2017

Vegogryta med curry

Vegetarisk måndagsgryta!

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 2 dl champinjoner i klyftor eller skivor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 burk körsbärstomater
  • ½ dl röda linser
  • 1 dl lättcrème fraiche med tomat och basilika
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk curry
  • en nypa chili flakes
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 50 g färsk bladspenat
  • rapsolja att steka i

Gör så här:

  1. Stek champinjoner, lök och ingefära i lite olja.
  2. Tillsätt curry och stek ytterligare någon minut.
  3. Skölj linserna och tillsätt dem dem tillsammans med crème fraiche och tomaterna. (Häll av lite av vätskan från tomatburken.) Låt alltsammans koka i 10 minuter.
  4. Smaka av med salt, peppar, citron och chili flakes.
  5. Blanda i spenaten kort före serveringen.
  6. Servera grytan med ris eller quinoa och en sallad. En klick myntayoghurt smakar gott till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar