Vegogryta med curry
|
Vegetarisk måndagsgryta! |
Ingredienser till 2 portioner
- 2 dl champinjoner i klyftor eller skivor
- 1 hackad gul lök
- 1 msk finhackad färsk ingefära
- 1 burk körsbärstomater
- ½ dl röda linser
- 1 dl lättcrème fraiche med tomat och basilika
- 1 msk pressad citron
- 2 msk curry
- en nypa chili flakes
- salt och nymalen svartpeppar
- 50 g färsk bladspenat
- rapsolja att steka i
Gör så här:
- Stek champinjoner, lök och ingefära i lite olja.
- Tillsätt curry och stek ytterligare någon minut.
- Skölj linserna och tillsätt dem dem tillsammans med crème fraiche och tomaterna. (Häll av lite av vätskan från tomatburken.) Låt alltsammans koka i 10 minuter.
- Smaka av med salt, peppar, citron och chili flakes.
- Blanda i spenaten kort före serveringen.
- Servera grytan med ris eller quinoa och en sallad. En klick myntayoghurt smakar gott till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar