tisdag 17 januari 2017

Laxpasta med blåmögelost




Lite lax i frysen, en påse färsk pappardelle i kylen och lite överbliven Stilton sedan julen - middagen är nästan klar!

Ingredienser till 2 portioner

  • 300 g laxfilé utan skinn
  • 1 burk crème fraiche
  • riven stiltonost efter smak (jag använde ca 100 g)
  • 2 msk pressad citron
  • 50 g färsk babyspenat
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 påse färsk pasta (250 g)

Gör så här:

  1. Skär laxen i kuber.
  2. Värm crème fraiche med riven stilton. Smaka av med salt, peppar och lite pressad citron
  3. Lägg i laxen i såsen och låt den sjuda försiktigt några minuter och avsluta med att lägga i spenaten.
  4. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna  på förpackningen.
  5. Låt pastan rinna av och blanda ner den i såsen.
  6. Servera i varma djupa tallrikar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar