torsdag 12 januari 2017

Frittata med bacon och mozzarella



Hade lite bacon och överbliven mozzarella i kylskåpet, passar bra i en frittata tillsammans med lök, pasta och tomater. Bra lunch!

Ingredienser till 2 portioner

  • 4 ägg
  • ½ dl mjölk
  • 3 dl kokt pasta
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 pkt bacon
  • 1 liten röd lök, strimlad
  • 125 g mozzarella
  • några halverade körsbärstomater
  • skuren gräslök att toppa med

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk. Salta, peppra och blanda med pastan.
  3. Fräs strimlad bacon i lite smör i en stekpanna som är ugnssäker. Blanda ner löken och fräs ytterligare en stund.
  4. Häll ner äggblandningen och rör försiktigt. Fös äggstanningen mot mitten.
  5. Tillsätt tärnad mozzarella och tomathalvor.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  7. Strö över skuren gräslök och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar