Hade lite bacon och överbliven mozzarella i kylskåpet, passar bra i en frittata tillsammans med lök, pasta och tomater. Bra lunch!
Ingredienser till 2 portioner
- 4 ägg
- ½ dl mjölk
- 3 dl kokt pasta
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 pkt bacon
- 1 liten röd lök, strimlad
- 125 g mozzarella
- några halverade körsbärstomater
- skuren gräslök att toppa med
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ihop ägg och mjölk. Salta, peppra och blanda med pastan.
- Fräs strimlad bacon i lite smör i en stekpanna som är ugnssäker. Blanda ner löken och fräs ytterligare en stund.
- Häll ner äggblandningen och rör försiktigt. Fös äggstanningen mot mitten.
- Tillsätt tärnad mozzarella och tomathalvor.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Strö över skuren gräslök och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar