Potatisgnocchi är en snabblagad produkt som ibland kan få ersätta den vanliga pastan.
Ingredienser till 2 portioner
- 1 påse gnocchi (500 g)
- 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
- 1 stånd broccoli (250 g)
- ½ tsk chiliflakes
- 200 g körsbärstomater i halvor
- olivolja att steka i
- en näve hasselnötter (rostade och grovhackade)
- rivet skal av en citron
- flagor av parmesanost
Gör så här:
- Värm olivolja i en stor stekpanna och fräs vitlök och chili. Lägg i tomaterna och ställ åt sidan.
- Dela broccolin i buketter och skär den skalade stammen i tunna skivor. Koka i saltat vatten i någon minut och låt rinna av. Lägg broccolin i stekpannan med tomaterna.
- Koka gnocchin i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och torka på lite hushållspapper. Spara en kopp av kokvattnet.
- Hetta upp en stekpanna med lite olja. Stek gnocchin i cirka 5 minuter tills den fått fin färg. Värm övriga ingredienser och blanda med gnocchi och en skvätt av kokvattnet.
- Servera i djupa tallrikar, ringla över lite olivolja, strö över hasselnötter, rivet citronskal och avsluta med parmesanost skuren tunt med potatisskalare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar