måndag 16 januari 2017

Stekt gnocchi med broccoli



Potatisgnocchi är en snabblagad produkt som ibland kan få ersätta den vanliga pastan.

Ingredienser till 2 portioner

  • 1 påse gnocchi (500 g)
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 stånd broccoli (250 g)
  • ½ tsk chiliflakes
  • 200 g körsbärstomater i halvor
  • olivolja att steka i
  • en näve hasselnötter (rostade och grovhackade)
  • rivet skal av en citron
  • flagor av parmesanost

Gör så här:

  1. Värm olivolja i en stor stekpanna och fräs vitlök och chili. Lägg i tomaterna och ställ åt sidan.
  2. Dela broccolin i buketter och skär den skalade stammen i tunna skivor. Koka i saltat vatten i någon minut och låt rinna av. Lägg broccolin i stekpannan med tomaterna.
  3. Koka gnocchin i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och torka på lite hushållspapper. Spara en kopp av kokvattnet.
  4. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Stek gnocchin i cirka 5 minuter tills den fått fin färg. Värm övriga ingredienser och blanda med gnocchi och en skvätt av kokvattnet.
  5. Servera i djupa tallrikar, ringla över lite olivolja, strö över hasselnötter, rivet citronskal och avsluta med parmesanost skuren tunt med potatisskalare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar