söndag 15 januari 2017

Ungersk gulasch

En värmande gryta när kylan biter ute!



Ingredienser till 4 portioner

  • 6 hg grytbitar av fläsk- eller nötkött
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 1 chilifrukt
  • 2 tsk kummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 dl oxbuljong
  • 1 dl rött vin
  • 1 röd och 1 gul paprika
  • 5 potatisar
  • kallpressad rapsolja till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar
  • chiliflakes

Gör så här:

  1. Grovhacka lök, vitlök och chilifrukt och fräs tillsammans med grytbitarna i olja i en stekgryta.
  2. Tillsätt kummin, lagerblad, paprikapulver och tomatpuré och häll över krossade tomater, buljong och vin.
  3. Låt allt sjuda cirka 1 timme.
  4. Skala och dela potatisen i stora bitar. Kärna ur paprikorna och dela dem i stora bitar. Lägg i potatis och paprika och låt grytan sjuda ytterligare en halvtimme.
  5. Smaka av med salt, svartpeppar och chiliflakes.
  6. Servera med en klick smetana, eventuellt smaksatt med lite citronzest.
  7. Ett gott bröd smakar gott till, t.ex. mitt bulgariska pitkabröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar