En värmande gryta när kylan biter ute! |
Ingredienser till 4 portioner
- 6 hg grytbitar av fläsk- eller nötkött
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 lagerblad
- 1 chilifrukt
- 2 tsk kummin
- 1 msk paprikapulver
- 3 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater
- 3 dl oxbuljong
- 1 dl rött vin
- 1 röd och 1 gul paprika
- 5 potatisar
- kallpressad rapsolja till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
- chiliflakes
Gör så här:
- Grovhacka lök, vitlök och chilifrukt och fräs tillsammans med grytbitarna i olja i en stekgryta.
- Tillsätt kummin, lagerblad, paprikapulver och tomatpuré och häll över krossade tomater, buljong och vin.
- Låt allt sjuda cirka 1 timme.
- Skala och dela potatisen i stora bitar. Kärna ur paprikorna och dela dem i stora bitar. Lägg i potatis och paprika och låt grytan sjuda ytterligare en halvtimme.
- Smaka av med salt, svartpeppar och chiliflakes.
- Servera med en klick smetana, eventuellt smaksatt med lite citronzest.
- Ett gott bröd smakar gott till, t.ex. mitt bulgariska pitkabröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar