lördag 28 januari 2017

Lax med mandelsås



Som variant på röding med mandelsås blev det idag lax med mandelsås - det fanns helt enkelt ingen röding i fiskdisken.

2 portioner

  • 300 g laxfilé utan skinn
  • salt och nymalen vitpeppar
  • smör att steka i

Mandelsås

  • 1 msk koncentrerad fiskfond
  • 1 dl torrt vitt vin eller vatten
  • 1½ dl grädde
  • 1 dl skållad och skalad mandel
  • 2 tsk sherryvinäger
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Börja med såsen. Koka samman fiskfond, vin och grädde. Smaksätt med sherryvinäger, salt och peppar. Rosta mandeln i torr stekpanna och hacka den grovt. Blanda mandeln i såsen strax före servering.
  2. Salta och peppra fisken och stek den i smör. Ös med smöret under stekningen.
  3. Servera fisken med såsen och pressad potatis


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar