Som variant på röding med mandelsås blev det idag lax med mandelsås - det fanns helt enkelt ingen röding i fiskdisken.
2 portioner
- 300 g laxfilé utan skinn
- salt och nymalen vitpeppar
- smör att steka i
Mandelsås
- 1 msk koncentrerad fiskfond
- 1 dl torrt vitt vin eller vatten
- 1½ dl grädde
- 1 dl skållad och skalad mandel
- 2 tsk sherryvinäger
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Börja med såsen. Koka samman fiskfond, vin och grädde. Smaksätt med sherryvinäger, salt och peppar. Rosta mandeln i torr stekpanna och hacka den grovt. Blanda mandeln i såsen strax före servering.
- Salta och peppra fisken och stek den i smör. Ös med smöret under stekningen.
- Servera fisken med såsen och pressad potatis
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar