Grahamsmjöl, fullkornsvete och russin ger en saftig bulle |
Ingredienser till 20 bullar
- 50 g jäst
- 5 dl rumstempererat vatten
- ½ dl kallpressad rapsolja
- 2 tsk salt
- 1½ dl russin
- 3 dl grahamsmjöl
- 9 dl vetemjöl fullkorn
Till pensling
- uppvispat ägg
- vallmofrön eller sesamfrön
Gör så här:
- Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet.
- Tillsätt resten av vattnet, russin och grahamsmjöl. Arbeta in det mesta av vetemjölet (ca 5 minuter i maskin). Tillsätt salt och eventuellt det sista av mjölet. Arbeta degen ytterligare någon minut.
- Strö över mjöl och plasta bunken. Låt degen jäsa till dubbel storlek (30-40 minuter).
- Häll upp degen på mjölat bakbord och knåda väl. Dela degen i 20 bitar som formas till bullar och låt dem jäsa på plåt med bakplåtspapper cirka 20 minuter.
- Värm under tiden ugnen till 225 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över vallmofrön eller sesamfrön. Grädda bullarna mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar