onsdag 4 januari 2017

Cannelloni med lax, spenat och stilton



Lite skåprensning efter helgerna blev goda cannelloni till middag. Servera med en fräsch grönsallad.

Ingredienser till 2 portioner

  • 200 g färska lasagneplattor
  • riven stiltonost att toppa med (eller ädelost om du föredrar det)

Fyllning

  • 250 g fryst och tinad bladspenat
  • lite smör och rapsolja att fräsa i
  • 125 g ricotta
  • 1 dl rysk yoghurt
  • 100 g kallrökt lax skuren i strimlor
  • salt och nymalen svartpeppar

Ostsås

  •  2 msk smör
  • 1½ msk mjöl
  • 2 dl standardmjölk
  • 1dl mjukost, gärna av lagrad typ
  • 1 burk crème fraiche
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smör till ostsåsen i en kastrull. Vispa ner mjöl och fräs lite. Vispa ner mjölken så att såsen blir slät. Låt såsen koka på låg värme cirka 5 minuter. Rör så att såsen inte bränner.
  3. Blanda ner osten och låt såsen svalna. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  4. Fräs spenaten i lite smör och rapsolja. Krydda med salt, peppar och muskot. Fräs tills vätskan kokat in och låt spenaten svalna.
  5. Blanda spenaten med ricotta, yoghurt och lax. Smaka av med salt och peppar.
  6. Bred ut lite av såsen i botten av en ugnsform.
  7. Klicka fyllning på en lasagneplatta i taget och rulla ihop. Lägga i ugnsformen med skarven nedåt.
  8. Bred resten av såsen över rullarna och toppa med lite riven stiltonost
  9. Baka av mitt i ugnen cirka 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar