Lite skåprensning efter helgerna blev goda cannelloni till middag. Servera med en fräsch grönsallad.
Ingredienser till 2 portioner
- 200 g färska lasagneplattor
- riven stiltonost att toppa med (eller ädelost om du föredrar det)
Fyllning
- 250 g fryst och tinad bladspenat
- lite smör och rapsolja att fräsa i
- 125 g ricotta
- 1 dl rysk yoghurt
- 100 g kallrökt lax skuren i strimlor
- salt och nymalen svartpeppar
Ostsås
- 2 msk smör
- 1½ msk mjöl
- 2 dl standardmjölk
- 1dl mjukost, gärna av lagrad typ
- 1 burk crème fraiche
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smält smör till ostsåsen i en kastrull. Vispa ner mjöl och fräs lite. Vispa ner mjölken så att såsen blir slät. Låt såsen koka på låg värme cirka 5 minuter. Rör så att såsen inte bränner.
- Blanda ner osten och låt såsen svalna. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
- Fräs spenaten i lite smör och rapsolja. Krydda med salt, peppar och muskot. Fräs tills vätskan kokat in och låt spenaten svalna.
- Blanda spenaten med ricotta, yoghurt och lax. Smaka av med salt och peppar.
- Bred ut lite av såsen i botten av en ugnsform.
- Klicka fyllning på en lasagneplatta i taget och rulla ihop. Lägga i ugnsformen med skarven nedåt.
- Bred resten av såsen över rullarna och toppa med lite riven stiltonost
- Baka av mitt i ugnen cirka 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar