söndag 29 januari 2017

Benfri kotlettrad



Helstek kotlettraden i ugnen och servera med ugnsrostade rotsaker.

6 portioner

  • 1 kg benfri kotlettrad
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • 10 kärnfria kalamataoliver
  • timjan
  • salt och nymalen svartpeppar

Sås

  • 2 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad oxfond
  • 1 burk lättcrème fraiche med tomater och basilika
  • 3 soltorkade tomater i olja
  • 10 kärnfria kalamataoliver
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skär tomaterna i strimlor och dela oliverna. Späcka köttet med tomater och oliver. Salta, peppra och strö över torkad timjan.
  3. Bryn köttet väl runt om i smör. 
  4. Pensla köttet med lite olja från tomatburken och lägg köttet i en ugnsform.
  5. Stek köttet mitt i ugnen till en innertemperatur på 70-72 grader (använd termometer).
  6. Ta ut köttet och svep in det i folie.
  7. Vispa ur ugnsformen med vatten och sila upp det i en kastrull.
  8. Koka upp skyn, tillsätt fond och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  9. Hacka tomater och oliver och lägg ner dem i såsen.
  10. Skär upp köttet i ca ½-centimeters skivor. Servera med såsen och ugnsrostade rotsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar