Helstek kotlettraden i ugnen och servera med ugnsrostade rotsaker.
6 portioner
- 1 kg benfri kotlettrad
- 5 soltorkade tomater i olja
- 10 kärnfria kalamataoliver
- timjan
- salt och nymalen svartpeppar
Sås
- 2 dl vatten
- 1 msk koncentrerad oxfond
- 1 burk lättcrème fraiche med tomater och basilika
- 3 soltorkade tomater i olja
- 10 kärnfria kalamataoliver
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Skär tomaterna i strimlor och dela oliverna. Späcka köttet med tomater och oliver. Salta, peppra och strö över torkad timjan.
- Bryn köttet väl runt om i smör.
- Pensla köttet med lite olja från tomatburken och lägg köttet i en ugnsform.
- Stek köttet mitt i ugnen till en innertemperatur på 70-72 grader (använd termometer).
- Ta ut köttet och svep in det i folie.
- Vispa ur ugnsformen med vatten och sila upp det i en kastrull.
- Koka upp skyn, tillsätt fond och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka tomater och oliver och lägg ner dem i såsen.
- Skär upp köttet i ca ½-centimeters skivor. Servera med såsen och ugnsrostade rotsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar