Ibland kan man bli nostalgisk och längta efter maträtter som man nästan glömt. 1975 presenterade Allt om Mat en klassiker - Kreolskans gryta. En rätt som vi ofta åt på den tiden. Här kommer receptet i repris. Värt att upprepa!
4 portioner
- 400 g fläskfilé
- 150 g korv av kabanossertyp
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 tsk mejram
- 1 msk vetemjöl
- 75 g syltlök
- 75 g svarta urkärnade oliver (gärna kalamataoliver)
- 3/4 dl hackad ättiksgurka
- 1 röd paprika i strimlor
- 3 dl grädde
- 2 tsk kinesisk soja
Gör så här:
- Putsa fläskfilén och skär den i tjocka skivor som bultas lätt med handen.
- Skär korven i skivor och bryn dem i en stekgryta. Ta upp korven och ställ den åt sidan.
- Bryn filéskivorna i korvfettet. Krydda med salt, peppar och mejram. Strö över mjölet. Tillsätt syltlök, skurna oliver, hackad ättiksgurka, strimlad paprika och den stekta korven.
- Häll i grädden och koka i ca 10 minuter. Tillsätt soja och lite spad från syltlöken.
- Smaka eventuellt av med ytterligare salt och peppar.
- Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar