Grytan går bra att göra både på bröstfilé och lårfilé , tänk bara på att lårfilén behöver lite längre tid för att bli genomstekt.
Ingredienser till 2 portioner
- 350 g kycklingfilé
- 1 finhackad gul lök
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1 burk lättcrème fraiche franska örter
- 1 citron
- 15 urkärnade kalamataoliver
- 2 kvistar färsk rosmarin
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att steka i
Gör så här:
- Putsa kycklingfiléerna och dela dem i mindre bitar.
- Fräs lök och vitlök i lite smör i en stekgryta. Lägg i kycklingen. Salta, peppra och låt alltsammans steka en stund.
- Repa och hacka rosmarin. Pressa halva citronen och skär den andra halvan i grova bitar.
- Tillsätt citronsaft, rosmarin och crème fraiche i grytan. Låt alltsammans koka på låg värme i ca 15 minuter. Kontrollera att kycklingen blivit genomstekt.
- Tillsätt oliverna och citronbitarna. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med lite vatten om såsen är för tjock.
- Servera med pressad potatis eller pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar