söndag 19 februari 2017

Kycklinggryta med citron och oliver



Grytan går bra att göra både på bröstfilé och lårfilé , tänk bara på att lårfilén behöver lite längre tid för att bli genomstekt.

Ingredienser till 2 portioner

  • 350 g kycklingfilé
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 burk lättcrème fraiche franska örter
  • 1 citron
  • 15 urkärnade kalamataoliver
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i

Gör så här:

  1. Putsa kycklingfiléerna och dela dem i mindre bitar.
  2. Fräs lök och vitlök i lite smör i en stekgryta. Lägg i kycklingen. Salta, peppra och låt alltsammans steka en stund. 
  3. Repa och hacka rosmarin. Pressa halva citronen och skär den andra halvan i grova bitar.
  4. Tillsätt citronsaft, rosmarin och crème fraiche i grytan. Låt alltsammans koka på låg värme i ca 15 minuter. Kontrollera att kycklingen blivit genomstekt.
  5. Tillsätt oliverna och citronbitarna. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med lite vatten om såsen är för tjock.
  6. Servera med pressad potatis eller pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar