En gryta med indiska smaker. Servera med ris eller bulgur och myntayoghurt.
Ingredienser till 3 portioner
- 400 g aubergine
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 burk kikärter
- 1 msk curry
- 1 msk Garam Masala
- 1 krm cayennepeppar
- 1 nypa chiliflakes
- 1 burk krossade tomater
- 1½ dl vatten
- ½ dl hackade rostade valnötter
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 msk rapsolja att fräsa i
Gör så här:
- Skala och hacka lök och vitlök. Skär auberginen i stora tärningar. Skölj och låt kikärterna rinna av.
- Fräs lök och vitlök tillsammans med kryddorna i lite olja i en stekgryta.
- Tillsätt aubergine och stek tills den fått fin färg.
- Rör ner tomater och vatten. Låt alltsammans sjuda i cirka 15 minuter under lock.
- Tillsätt kikärterna och sjud i ytterligare 5 minuter.
- Smaka av med salt och peppar och strö nötterna på toppen.
- Blanda turkisk yoghurt med lite mango chutney och lite torkad mynta.
- Servera med kokt bulgur eller basmatiris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar