söndag 12 februari 2017

Kycklingben i ugn




Bekvämt och gott som plockmat eller till middag. Här serverar jag kycklingbenen tillsammans med rostade rotsaker och en senapskräm - det blir en hel middag.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingben
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk mango chutney
  • ½ tsk chiliflakes
  • 2 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 msk rapsolja

Gör så här:

  1. Salta och peppra kycklingbenen. Blanda övriga ingredienser i en skål.
  2. Lägg kycklingen i dubbla påsar och häll över marinaden. Blanda väl och låt kycklingbenen marinera ett  par timmar eller över natten.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Lägg kycklingen i en ugnsform och stek i ugnen ca 45 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt - köttsaften ska vara klar när du sticker vid benet.
  5. Servera kycklingen med rostade rotsaker (idag valde jag sötpotatis, morötter och palsternacka).
  6. Rör ihop turkisk yoghurt med lite grov skånsk senap och servera en klick tillsammans med kyckling och rotsaker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar