Bekvämt och gott som plockmat eller till middag. Här serverar jag kycklingbenen tillsammans med rostade rotsaker och en senapskräm - det blir en hel middag.
Ingredienser
- 1 kg kycklingben
- 1 msk flytande honung
- 1 msk kinesisk soja
- 2 msk mango chutney
- ½ tsk chiliflakes
- 2 tsk flingsalt
- nymalen svartpeppar
- 2 msk rapsolja
Gör så här:
- Salta och peppra kycklingbenen. Blanda övriga ingredienser i en skål.
- Lägg kycklingen i dubbla påsar och häll över marinaden. Blanda väl och låt kycklingbenen marinera ett par timmar eller över natten.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg kycklingen i en ugnsform och stek i ugnen ca 45 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt - köttsaften ska vara klar när du sticker vid benet.
- Servera kycklingen med rostade rotsaker (idag valde jag sötpotatis, morötter och palsternacka).
- Rör ihop turkisk yoghurt med lite grov skånsk senap och servera en klick tillsammans med kyckling och rotsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar