Goda frukostbullar med extra smak av öl.
Ingredienser till 32 st
- 50 g jäst
- 33 cl lageröl (kall)
- 2 dl kall mjölk
- 50 g smält smör
- 2 msk sirap
- ca 15 dl rågsikt
- 2 tsk salt
- 2 tsk malen kummin
- 1½ dl russin
- 1 ägg uppvispat med lite vatten och en nypa salt till pensling
Gör så här:
- Lös upp jästen i lite av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, öl, smält smör och sirap.
- Tillsätt det mesta av mjölet, salt och kummin. Arbeta degen kraftigt (5 min i maskin) och tillsätt till sist russinen. Strö lite mjöl över degen och plasta bunken. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
- Värm ugnen till 225 grader, gärna varmluft.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt. Dela degen i 32 delar som rullas till släta bullar. Lägg dem på 2 plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg och grädda 10-13 minuter.
- Låt bullarna svalna på galler under bakduk
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar