måndag 13 februari 2017

Russinbullar




Goda frukostbullar med extra smak av öl.

Ingredienser till 32 st

  • 50 g jäst
  • 33 cl lageröl (kall)
  • 2 dl kall mjölk
  • 50 g smält smör
  • 2 msk sirap
  • ca 15 dl rågsikt
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk malen kummin
  • 1½ dl russin
  • 1 ägg uppvispat med lite vatten och en nypa salt till pensling

Gör så här:

  1. Lös upp jästen i lite av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, öl, smält smör och sirap.
  2. Tillsätt det mesta av mjölet, salt och kummin. Arbeta degen kraftigt (5 min i maskin) och tillsätt till sist russinen. Strö lite mjöl över degen och plasta bunken. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
  3. Värm ugnen till 225 grader, gärna varmluft.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt. Dela degen i 32 delar som rullas till släta bullar. Lägg dem på 2 plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  5. Pensla med uppvispat ägg och grädda 10-13 minuter.
  6. Låt bullarna svalna på galler under bakduk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar