Servera med limeyoghurt och en grönsallad |
Ingredienser till 2 portioner
Bönbiffar
- 1 pkt svarta bönor
- ½ finhackad gul lök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 ägg
- 2 tsk mald spiskummin
- 0,75 dl potatismjöl
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja till stekning
Sötpotatismos
- 7 hg sötpotatis
- ½ dl grädde
- ½ dl crème fraiche
- 25 g smör
- salt och nymalen vitpeppar
- 2 msk hackad bladpersilja
Limeyoghurt
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 tsk flytande honung
- rivet skal av en limefrukt
Gör så här:
- Rör ner limeskal och honung i yoghurten och ställ åt sidan.
- Skala och dela sötpotatisen i grova tärningar. Koka den sakta i saltat vatten. Häll av vattnet och låt den ånga av.
- Krossa potatisen med en potatisstöt eller en visp och blanda i smör, grädde och crème fraiche.
- Smaka av med salt och peppar. Blanda ner persiljan.
- Häll av bönorna i ett durkslag. Kör bönor, lök, vitlök och ägg i en matberedare. Tillsätt potatismjöl, spiskummin, salt och peppar. Klicka ner smeten i varm stekpanna med olja och stek ca 2 minuter på varje sida.
- Servera biffarna med sötpotatismos, limeyoghurt och en grönsallad
Goda och håller ihop bra. Tänker göra dom fler ggr
SvaraRadera