Måndagarna kommer tätt, och nu är det dags för vego igen!
Ingredienser till 2 portioner
- 500 g gnocchi
- 300 g blomkål
- 30 g färsk babyspenat
- ½ dl hasselnötter
- 70 g ädelost
- smör och olivolja att fräsa i
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Koka gnocchi i saltat vatten enligt anvisningen på paketet.
- Lått gnocchin rinna av och bryn den i smör i stekpanna. Ställ åt sidan.
- Rosta hasselnötterna och hacka dem grovt.
- Dela blomkålen i små buketter.
- Stek blomkålen i smör och olivolja tills den mjuknat och fått fin färg. Tillsätt hasselnötter och fräs ytterligare en kort stund. Smaka av med salt och peppar.
- Rör ner stekt gnocchi i blomkålen och se till att allt blir varmt. Lägg i spenaten och rör om.
- Servera i djupa tallrikar och toppa med smulad ädelost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar