måndag 13 februari 2017

Stekt gnocchi med blomkål, spenat, nötter och ädelost




Måndagarna kommer tätt, och nu är det dags för vego igen!

Ingredienser till 2 portioner

  • 500 g gnocchi
  • 300 g blomkål
  • 30 g färsk babyspenat
  • ½ dl hasselnötter
  • 70 g ädelost
  • smör och olivolja att fräsa i
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka gnocchi i saltat vatten enligt anvisningen på paketet.
  2. Lått gnocchin rinna av och bryn den i smör i stekpanna. Ställ åt sidan.
  3. Rosta hasselnötterna och hacka dem grovt.
  4. Dela blomkålen i små buketter.
  5. Stek blomkålen i smör och olivolja tills den mjuknat och fått fin färg. Tillsätt hasselnötter och fräs ytterligare en kort stund. Smaka av med salt och peppar.
  6. Rör ner stekt gnocchi i blomkålen och se till att allt blir varmt. Lägg i spenaten och rör om.
  7. Servera i djupa tallrikar och toppa med smulad ädelost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar