lördag 18 juli 2015

Spättafiléer på spenatbädd




En enkel fiskrätt som klarar sig själv i ugnen. Servera med kokt färskpotatis.

2 portioner

  • 400 g rödspättafiléer
  • 250 g fryst bladspenat
  • ½ finhackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1½ dl grädde
  • salt och nymalen svartpeppar
  • rivet skal av ½ citron
  • olja att fräsa i
  • eventuellt några nyskalade räkor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Fräs lök och vitlök i lite olja. Tillsätt den tinade spenaten och fräs någon minut.
  3. Häll på grädden och koka i 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg spenatfräset i en ugnsform.
  5. Salta och peppra filéerna och vik dem dubbla. Lägg fisken på spenatbädden.
  6. Riv citronskal över fisken.
  7. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.
  8. Strö eventuellt några nyskalade räkor över fisken.
  9. Servera med kokt färskpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar