torsdag 25 maj 2017

Stekt havskattsfilé

Havskattsfilé serverad med färskpotatis, sparris och knippmorötter

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g havskattsfilé
  • ½ dl salt
  • ½ l vatten
  • ½ dl hackade färska örter
  • smör att steka i
  • nymalen vitpeppar

Vitvinssås

  • 1 hackad schalottenlök
  • en klick smör att fräsa i
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl fiskbuljong
  • 1 dl grädde
  • 50 g kallt smör
  • lite citronsaft
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Låt fiskfiléerna rimma i saltlagen ca 10 minuter. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Dela fisken och vik eventuellt bitarna dubbla om filéerna är tunna. Mal över vitpeppar.
  3. Stek i smör och tillsätt de hackade örterna. Ös fisken med smör och stek klart i ugnen.
  4. Fräs löken till såsen i lite smör utan att den tar färg. Häll i vin, fiskbuljong och grädde. Koka ihop och sila såsen. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
  5. Klicka ner smör och vispa hela tiden.
  6. Servera fisken med sås, nykokt färskpotatis och andra nykokta grönsaker som knippmorötter och sparris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar