Havskattsfilé serverad med färskpotatis, sparris och knippmorötter |
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g havskattsfilé
- ½ dl salt
- ½ l vatten
- ½ dl hackade färska örter
- smör att steka i
- nymalen vitpeppar
Vitvinssås
- 1 hackad schalottenlök
- en klick smör att fräsa i
- 1 dl vitt vin
- 1 dl fiskbuljong
- 1 dl grädde
- 50 g kallt smör
- lite citronsaft
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Låt fiskfiléerna rimma i saltlagen ca 10 minuter. Sätt ugnen på 125 grader.
- Dela fisken och vik eventuellt bitarna dubbla om filéerna är tunna. Mal över vitpeppar.
- Stek i smör och tillsätt de hackade örterna. Ös fisken med smör och stek klart i ugnen.
- Fräs löken till såsen i lite smör utan att den tar färg. Häll i vin, fiskbuljong och grädde. Koka ihop och sila såsen. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
- Klicka ner smör och vispa hela tiden.
- Servera fisken med sås, nykokt färskpotatis och andra nykokta grönsaker som knippmorötter och sparris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar