söndag 7 maj 2017

Kycklinglårfilé med bacon

Servera kycklingen med ugnsrostade halvor av färskpotatis

 

Ingredienser till 4 portioner

  • 700 g kycklinglårfiléer
  • 1 pkt bacon (1 skiva till varje lårfilé)
  • 3 msk hackad timjan
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 msk dijonsenap

Gör så här:

  1. Bred ut kycklinglårfiléerna på en skärbräda. Salta, peppra och strö över lite timjan på varje filé. Vik ihop filéerna och linda en baconskiva runt varje filé.
  2. Bryn rulladerna i lite smör i en stekgryta. Häll över buljongen och koka upp. Blanda vetemjöl och grädde och vispa ner i skyn. Tillsätt soja och senap. Sjud på låg värme tills kycklingen är genomstekt. Strö över resten av timjanhacket.
  3. Smaka eventuellt av med ytterligare salt och peppar.
  4. Servera med ugnsrostade färskpotatishalvor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar