Servera torsken med pressad potatis - gott med vinsåsen! |
Ingredienser till 2 portioner
- 400 gr torskrygg
- ½ dl salt
- ½ l vatten
- nymalen svartpeppar
- lite olivolja att ringla över
Grönsaksfräs
- 1 morot
- 1 fänkålsstånd
- salt och nymalen svartpeppar
Vitvinssås
- 1 schalottenlök
- en klick smör att fräsa i
- 1 dl vitt vin
- 1 dl fiskbuljong
- 1 dl grädde
- 50 g kallt smör
- lite citronsaft
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Dela fisken i två bitar och lägg i saltlagen. Låt rimma i ca 15 minuter. Sätt ugnen på 125 grader.
- Torka av fisken och lägg den i en ugnsform. Ringla över lite olivolja och mal över svartpeppar. Baka av i ugnen tills innertemperaturen är 47 grader.
- Fräs schalottenlöken i lite smör utan att den tar färg. Häll ner vin, fiskbuljong och grädde. Koka ihop och sila såsen. Smaka av med citron, salt och peppar.
- Klicka ner kallt smör och mixa såsen skummig.
- Skär moroten i smala tändsticksstrimlor och skiva fänkålen tunt på mandolin. Fräs i olivolja och smaksätt med salt och peppar. Strö lite hackad fänkålsdill över.
- Servera fisken med grönsaksfräs, vitvinssås och pressad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar