fredag 1 maj 2015

Stekt sparris med parmesan och pinjenötter





Jag kan inte få nog av sparris och idag blir det grön stekt sparris. Den är lätt att tillreda eftersom grön sparris inte behöver skalas. Men glöm inte att ta bort den torra biten längst ner, den går lätt att bryta av.

4 portioner

  • 1 bunt grön sparris (ca 400 g)
  • olivolja att steka i
  • flingsalt

Dressing

  • 3 msk olivolja av god kvalitet
  • 2 msk balsamvinäger
  • nymalen svartpeppar

Topping

  • Hyvlad parmesanost
  • lite pinjenötter rostade i torr panna

Gör så här:

  1. Börja med att rosta pinjenötterna i torr panna -  passa noga så att de inte bränns.
  2. Bryt av den nedersta delen av sparrisstjälkarna. Stek i olivolja på hög värme. Strö över flingsalt.
  3. Lägg upp sparrisen på tallrikar. Skaka ihop dressingen i en burk och ringla den över sparrisen.
  4. Strö på hyvlad parmesan och de rostade pinjenötterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar