fredag 20 oktober 2017

Pizza bianca med svartkål och fänkål

En vegetarisk pizza med favoriterna svartkål och fänkål

 

Ingredienser till en plåtstor pizza

Pizzabotten

  • 25 g jäst
  • 1½ dl ljummet vatten
  • 250-300 g vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 tsk olivolja
  • lite olja till bunken

Topping

  • 1½ dl crème fraiche
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 75 g svartkål
  • 1 litet fänkålshuvud
  • 100g ädelost
  • 100g mozzarella
  • olivolja

Gör så här:

  1. Lös upp jästen i ljummet vatten. Tillsätt salt, honung, lite olivolja och mjöl. Knåda degen slät (gärna i maskin). Knåda en bulle på bakbordet. Olja en skål och lägg i degbollen. Olja också degbollen. Plasta bunken och låt degen jäsa minst en timme.
  2. Skär fänkålen tunt på mandolin och fräs den mjuk i lite olivolja. Strö över lite flingsalt och ställ åt sidan.
  3. Skär bort bladnerven från svartkålen och dela den i mindre bitar. Fräs i olivolja. Salta och ställ åt sidan.
  4. Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen och lägg den på teflongaller med bakplåtspapper eller på en varm plåt.
  5. Bred på crème fraiche och mal över lite svartpeppar. Strö över fänkål, svartkål, smulad ädelost och riven mozzarella.
  6. Grädda i ca 10 minuter tills pizzan fått fin färg. Ringla över lite olivolja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar