tisdag 31 oktober 2017

Abborrfiléer med ansjovis och gräslökssås

 

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 300 g abborrfiléer
  • salt och nymalen svartpeppar
  • vetemjöl att vända filéerna i
  • smör till stekning
  • 2 dl grädde
  • ½ msk koncentrerad fiskfond
  • 1 liten burk ansjovisfiléer
  • ½ dl skuren gräslök

Gör så här:

  1. Salta och peppra fiskfiléerna och vänd dem i vetemjöl. Stek filéerna i smör någon minut på varje sida. Ta upp och ställ dem åt sidan.
  2. Vispa ner grädde, fiskfond och ansjovisfiléer i stekpannan. Låt såsen koka upp och lägg ner fisken i såsen och låt alltsammans sjuda långsamt i ett par minuter. Strö över gräslöken strax före serveringen.
  3. Servera med pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar