Att servera dessert i portionsformar är enkelt och praktiskt, särskilt i små hushåll. Inga rester!
2 portionsformar
- 50 g smör
- 0,75 dl socker
- 1 msk ljus sirap
- 1 msk grädde
- 1 dl havregryn
- 0,5 dl vetemjöl
- 1 krm bakpulver
- 1 nypa salt
Fyllning
- 2 medelstora äpplen
- ½ tsk kanel
- 1 msk socker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Kärna ur och klyfta äpplena (behöver inte skalas om det är svenska tunnskaliga äpplen. Blanda klyftorna med socker och kanel och fördela i 2 portionsformar.
- Smält smöret tillsammans med socker, sirap och vispgrädde.
- Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt och rör till en jämn smet.
- Fördela smeten över äpplena och grädda i nedre delen i ca 30 minuter.
- Servera med vaniljsås och/eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar