lördag 14 oktober 2017

Bräserad kyckling med trattkantareller

 

Ingredienser till 4 portioner

  • 1 kyckling (ca 1.3 kg)
  • 1 hackad gul lök
  • 2 dl vitt vin
  • färsk rosmarin
  • 1 dl crème fraiche
  • 200 g trattkantareller
  • 2 tsk kinesisk soja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i

Gör så här:

  1. Dela kycklingen i 8 bitar (spara skrovet i frysen till buljong vid ett senare tillfälle).
  2. Salta och peppra kycklingbitarna och bryn dem i smör i en stekgryta. Ta upp kycklingen och ställ åt sidan.
  3. Hacka löken och fräs den i ytterligare lite smör tills löken fått lite färg. Häll i vinet och koka upp under omrörning.
  4. Lägg tillbaka kycklingen i grytan och koka under lock på låg värme i ca 45 minuter. Vänd ett par gånger och kontrollera att kycklingen är genomstekt.
  5. Bryn svampen tillsammans med en kvist rosmarin i lite smör i en stekpanna. Salta och peppra.
  6. Klicka i crème fraiche i kycklinggrytan och låt den koka ihop till en sås. Tillsätt soja och toppa med svampen och lite hackad färsk rosmarin.
  7. Servera med hasselbackspotatis eller kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar