Bräserad kyckling med trattkantareller
Ingredienser till 4 portioner
- 1 kyckling (ca 1.3 kg)
- 1 hackad gul lök
- 2 dl vitt vin
- färsk rosmarin
- 1 dl crème fraiche
- 200 g trattkantareller
- 2 tsk kinesisk soja
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att steka i
Gör så här:
- Dela kycklingen i 8 bitar (spara skrovet i frysen till buljong vid ett senare tillfälle).
- Salta och peppra kycklingbitarna och bryn dem i smör i en stekgryta. Ta upp kycklingen och ställ åt sidan.
- Hacka löken och fräs den i ytterligare lite smör tills löken fått lite färg. Häll i vinet och koka upp under omrörning.
- Lägg tillbaka kycklingen i grytan och koka under lock på låg värme i ca 45 minuter. Vänd ett par gånger och kontrollera att kycklingen är genomstekt.
- Bryn svampen tillsammans med en kvist rosmarin i lite smör i en stekpanna. Salta och peppra.
- Klicka i crème fraiche i kycklinggrytan och låt den koka ihop till en sås. Tillsätt soja och toppa med svampen och lite hackad färsk rosmarin.
- Servera med hasselbackspotatis eller kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar